Τα διαφορετικά είδη πώματος στο κρασί!

Στο χώρο του κρασιού υπάρχει πλέον μεγάλη συζήτηση για τα διαφορετικά πώματα που χρησιμοποιούνται από τους οινοπαραγωγούς. Όσο η επιστήμη αναπτύσσει, βελτιώνει και εξελίσσει τις εναλλακτικές σε σχέση με τον φυσικό φελλό, τόσο η συζήτηση μεγαλώνει. Ας μάθουμε λοιπόν τις διαφορές των πιο ευρέως χρησιμοποιούμενων πωμάτων! 1.Φυσικός φελλός Προέρχεται από[…]

Δείτε Περισσότερα

Γευσιγνωσία κρασιού σε απλά βήματα: Μέρος 3 – Γεύση

Μετά την όψη και το άρωμα, η τρίτη παράμετρος που καθορίζει την εμπειρία της δοκιμής του κρασιού είναι η Γεύση! Τι βλέπουμε λοιπόν όταν φέρουμε το κρασί στο στόμα μας; Φέρνουμε το κρασί στο στόμα μας και πίνουμε την πρώτη γουλιά! Τι παρατηρούμε; Ποιες παραμέτρους μπορούμε να εξετάσουμε? Γλυκίτητα: Η[…]

Δείτε Περισσότερα

Γευσιγνωσία κρασιού σε απλά βήματα: Μέρος 2 – Άρωμα

Η ανάπτυξη των αρωμάτων του κρασιού είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και σύνθετη βιοχημική διεργασία και επηρεάζεται από πολλά σημεία στην διάρκεια της οινοποίησης και της ζωής του κρασιού. Έτσι μπορούμε και έχουμε κρασιά με φρέσκα αρώματα, φρουτώδη, ανθικά ή και πιο ογκώδη κρασιά με πιο ‘βαριά’ αρώματα ξύλου, βανίλιας και[…]

Δείτε Περισσότερα

Γευσιγνωσία κρασιού σε απλά βήματα: Μέρος 1 – Όψη

Για να απολαύσει κανείς ένα καλό κρασί δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, εξειδίκευση ή φοβερή ‘μύτη’. Κάποια βασικά βήματα γευσιγνωσίας και εμπιστοσύνη στη γεύση μας ειναι ότι χρειάζεται! Το πρώτο βήμα είναι η όψη αφού ήδη μόλις δούμε ένα ποτήρι κρασί έχουμε ξεκινήσει να το επεξεργαζόμαστε. Κρατάμε λοιπόν το ποτήρι μας[…]

Δείτε Περισσότερα

Τα κρασιά της Τσικνοπέμπτης

Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά εμάς ο Φλεβάρης μας κουράζει! Έχουν περάσει οι γιορτές, είναι ακόμα χειμώνας και περιμένουμε επιτέλους την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Οι μικρές ευκαιρίες λοιπόν να βρεθούμε, να φάμε και να γιορτάσουμε μαζί με φίλους δεν μπορούν με τίποτα να μείνουν ανεκμετάλλευτες. Έτσι η Τσικνοπέμπτη, είναι[…]

Δείτε Περισσότερα